Bild
S
tenstan i Sundsvall

I dagens Sundsvalls Tidning skriver ledaren om den sociala turismen som förre statsministern, Göran Persson, varnade för 2004. Man menar i ledaren att den sociala turismen inte är enkelriktad eftersom det visade sig att ingen söker sig till Sverige för att leva på bidrag, utan istället kommer hit för att söka jobb. Samtidigt som det befarades att östra Europas länders inträde i EU skulle vara negativt så har det istället visat sig att framför allt svenska ungdomar söker sig till andra länder för att läsa vid universiteten, som exempelvis de som flyttat till Polen för att läsa till läkare i brist på platser här hemma i Sverige.

Socialdemokraterna i Sundsvall har dragit igång en kampanj på Facebook – Sundsvall kan bli bättre – samtidigt som Moderaterna drar igång sina vårkampanjer runtom i landet. Nu börjar valfjäsket inför kommande EU-val nästa vår.

Vi vill uppmärksamma Sundsvallsborna på att det alltid är inför ett val som de traditionella partierna söker kontakt, låtsas lyssna, ber invånarna komma med förslag på förändringar och får invånarna att tro på den sken-demokrati som man falskt försöker vagga in befolkningen i.

Det kan närmast jämföras med när skolledningen låter klassråden och elevrådet få bestämma var skolklockan ska få hänga på skolbyggnaden, medan de verkligt viktiga besluten tas av rektorn.

Vi uppmanar därför Sundsvallsborna att engagera sig, men samtidigt starkt ifrågasätta de politiska partiernas och lokalpolitikernas egentliga agenda. Gå inte på någon skrämselpropaganda om EU och finanskrisen, likt den varning som Göran Persson utfärdade om social turism.

Vi i Socialliberalerna vädjar till invånarna att avväpna taktiken som partierna fört valår efter valår. Nästa år vill vi ska vara vårt, invånarnas, år och inte politikernas!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a comment